Parhaat teknoblogit

Teknologia-aiheiset blogit tarjoavat alalla työskenteleville, tai muuten teknologiasta kiinnostuneille ihmisille oivan mahdollisuuden pysyä ajan tasalla kaikista alan tapahtumista. Lisäksi nämä, myös teknoblogeina tunnetut kirjoitukset voivat tarjota lukijalleen paljon enemmän kuin faktatietoa, sillä blogeja aktiivisesti seuraamalla voit olla muita askeleen edellä. Blogeissa usein kirjoitetaan mitä villeimmistä tulevaisuuden visioista ja tulevista teknologisista uudistuksista, jotka kiinnostavat erityisesti startup-sijoittajia. Seuraamalla teknologeja aktiivisesti tiedät, mitä kulisseissa tapahtuu ja mikä teknologinen uudistus on se seuraava iso juttu.

Mashable

Mashable on yksi tunnetuimmista sekä seuratuimmista teknoblogeista ja sivustolla on jo sosiaalisessa mediassa yli 28 miljoonaa seuraajaa. Mashable on kansainvälinen yritys, joka teknologia-aiheisen sisällön lisäksi tarjoaa myös paljon populaarikulttuuriuutisia, kuten artikkeleja Netflixin parhaista sarjoista, ennakoita tulevista tietokone- ja konsolipeleistä jne. Teknoblogina vuonna 2005 aloittanut Mashable huomioitiin Time-lehden toimesta vuonna 2009, jolloin Time arvioi Mashablen yhdeksi netin parhaista blogeista. Vuonna 2017 Mashable myytiin 50 miljoonalla dollarilla ja sivuston pääpaino on nykyisin enemmänkin uutisissa ja populaarikulttuurissa.

Gizmodo

Vuonna 2002 perustettu Gizmodo on erityisesti politiikkaan, tiedeartikkeleihin, teknologiaan, laitemalleihin sekä scifiin keskittyvä blogisivusto. Mashablen tapaan Gizmodo kirjoittaa nykyisin paljon politiikasta, maailmantapahtumista ja populaarikulttuurista, tarjoten kuitenkin yhä suuren määrän arvostettuja teknologia-artikkeleja sekä arvosteluja. Tosin, kun Gizmodon pääsivun avaa, ei uskoisi saapuneensa teknoblogiin, sillä etusivun täyttävät nykyisin lähinnä kansainvälisten asioiden sekä politiikan uutiset. Gizmodo on vuosien varrella julkaissut myös omat sivut japanilaisille, eurooppalaisille, australialaisille, britannialaisille sekä brasilialaisille lukijoilleen.

Älylaitteiden ja niille luotujen sovelluksien jättimäisen menestyksen myötä myös suuren suosion saavuttaneet teknoblogit ovat vaikeuksissa, kun suuren yleisön huomio alkaakin kääntyä pois näistä ennen niin suosituista aiheista. Lukijamäärien laskiessa molemmat Mashable sekä Gizmodo ovat pakotettuja houkuttelemaan uusia seuraajia poliittisilla uutisaiheilla, elokuva-arvosteluilla jne. Jos olet todellinen teknologiafani, parhaat teknoblogit usein löytää sivuilta, joilla ei ole kymmeniä miljoonia seuraajia. Esimerkiksi ohjelmoijille parhaat resurssit tarjoavat pienempien piirien sivustot, joita sivujen intohimoinen yhteisö ajaa yhteisvoimin eteenpäin, ilman taloudellisia motiiveja.

The Next Web

The Next Web on yksi netin johtavia teknoblogeja, joka populaarikulttuurin ja politiikan sijaan keskittyy teknologia-aiheisiin. The Next Web tarjoaa erinomaisen valikoiman artikkeleja ihmisille, jotka haluavat tietää viimeisimmät teknologiatrendit, oli kyse sitten älypuhelimista, tietokoneista tai itse internetin kehityksestä. Sivuilta löytää myös paljon mielenkiintoisia tekstejä liittyen teknologian kulttuuriin, alalla toimiviin ihmisiin sekä itse liiketoimintaan. Jos tavoitteesi on IT-asiantuntijaksi tuleminen tyhjästä, kannattaa sinun todella tutustua The Next Webin tarjontaan, sillä kun tiedät mihin suuntaan IT-ala on kehittymässä, voit paremmin suunnitella myös omaa uraasi.

Smashing Magazine

Jos olet ohjelmoija tai web-kehittäjä, on Smashing Magazine sivusto, joka kannattaa lisätä kirjanmerkkeihin välittömästi. Erittäin korkealaatuisia artikkeleja tarjoava Smashing Magazine on alan asiantuntijoiden suosima teknoblogi, joka tosin saattaa tarjota hieman liian korkealentoista sisältöä vasta aloitteleville ohjelmoijille ja kehittäjille. Lähes miljoona Twitter -seuraajaa kerännyt sivusto tarjoaa lukijoilleen myös tapahtumia, mahdollisuuden ostaa digitaalisia sekä fyysisiä kirjoja ja myös torin työpaikkojen listaamiseen. Jos olet pelikehittäjä etkä löydä tarpeeksi esimerkiksi HTML5-artikkeleja, on Smashing Magazine sivusto sinulle.